Välkommen Barbro Sarfsalö Resor Aktuellt Galleri Länkar Kontakt Gästbok

 

 

Lago di Garda

23 - 29.10.2015


Bella Italia. Italien är så fint, men jag personligen tycker nog att sjödistriktet är det finaste. Lago di Garda, Lago di Como och Lago Maggiore.

Sydtyrolen har sin tjusning varje årstid och klimatet är nästan ett Medelhavsklimat. Av landskapets yta ligger ca 85 % på över 1000 meters höjd.

Pampiga medeltida borgar pryder sluttningarna och de bleka bergen Dolomiterna förtrollar oss, likaså i skydd av bergen i dalarna de enorma fruktodlingarna.

Sydtyrolen är ett tvåspråkigt landskap, här talas både tyska och italienska.

Dag 1 fredag
Vi flyger med morgonflyget till Frankfurt-am-Main, där vår researrangör och våra medresenärer önskar oss välkomna.

Resan går vidare förbi Würzburg, Nürnberg och München in i Österrike vid Kufstein. Vi följer den gröna Innfloden förbi Innsbruck och över Brennerpasset in i Italien och snart är vi i Limone vid Gardasjön.

Vi checkar in på vårt hotell, som skall vara vårt hem under besöket. Vi äter alla middagar på hotellet. Hotellet är Garda Bellevue.

Dag 2 lördag
Gårdagen var en lång dag så det är säkert på sin plats att vi idag har en ledig dag. Kanske du vill strosa omkring i staden eller njuta av vad hotellet bjuder på, bl.a en fantastisk utsikt.

Dag 3 söndag
Idag åker vi runt sjön och besöker orter som Malcesine, Bordolino och halvön Sirmione.

Malcesine är en mycket gammal stad med massor av sevärdheter. Bordolino har varit berömt för sitt lätta röda vin redan under romartiden. Sirmione igen har en välbevarad borg från medeltiden, en ruin av en antik villa och så hade Maria Callas sin villa här.

Besöket avslutas med ett besök på ett olivolje museum, d舐 man kan se hur oljan pressats fram. Vi blir också bjudna på ett smakprov.

Dag 4 måndag
Efter frukost åker vi till lagunstaden Venedig. Vi åker båt från bussparkeringen till Markusplatsen. Gondolerna flyter fram på kanalerna och vi ser den berömda Rialto bron, Suckarnas bro, Markuskyrkan, Dodgepalatset och Canal Grande, som verkligen gör skäl för sitt namn.

Dag 5 tisdag
Idag åker vi mot nordost till byn Tyrol, Merano och Bolzano. Bolzano är Sydtyrolens huvudstad. I museet Archeologico kan man se Ötzis mumifierade kropp, som man fann i alperna år 1991 efter 5000 år. Staden har också en mycket vacker kyrka.

Dag 6 onsdag
Underbara Verona, La Degna – den värdiga, står på dagens program.

Staden omfamnas av floden Adige och egentligen är Adiges och Veronicas saga mer romantisk än Julias och Romeos. Naturligtvis besöker vi Julias hus och hennes balkong och ser alla brev som turisterna lämnat efter sig.

Världens tredje största romerska arena ser vi i Verona, arenan som på sommaren fungerar som operascen.

Dag 7 torsdag
Arrivederci Lago di Garda. Efter frukost börjar hemresan, som i stort sätt är densamma, som den vi redan åkte, men varje gång ser man något nytt. På kvällskvisten flyger vi hem från Frankfurt-am-Main till Helsingfors.

Det bör kanske påpekas att under bussresan har vi rikligt med pauser då man kan sträcka på benen. Bussen är en modern turistbuss utrustad med AC, WC och kök, samt drycker, som gör livet litet lättare.

Pris: 990,00 euro/person i dubbelrum, enkelrumstillägg 80,00 euro

I priset ingår:
– flyg Helsingfors – Frankfurt-am-Main - Helsingfors
– transporterna på kontinenten i en modern buss med AC, WC och kök
– 6 x övernattningar på hotellet
– 6 x frukost
– 6 x middag på hotellet
– 1/4 liter vin och vatten till middagen på kvällen eller en soft drink
– utflykterna och inträden som beskrivits i programmet samt alla eventuella skatter och väg- och flygplats avgifter.

OBS! Reservation för flygpriserna.

OBS!
Dagsutflykterna kan ändras på grund av orsaker som vi inte kan inverka på.

OBS! Kontrollera att din reseförsäkring innehåller avbokningsskydd, samt vad försäkringen täcker. Ta också med ditt internationella FPA-kort. Om du inte har ett kan du ansöka om det hos FPA, det är helt gratis, men kan vara till stor nytta om du skulle behöva anlita läkare eller sjukhus på resan.

Om du är intresserad, ta då kontakt snarast möjligt med Barbro.
GSM: 040-561 5980
E-post: barbro (ät) bamany.com

Researrangör: Reiner Becker, Geilenkirchen, Tyskland ( i Tyskland registrerad researrangör).

Resorna arrangeras i samarbete med Oy Eriksson Ab ( i Finland registrerad researrangör).

© BAMANY