Välkommen Barbro Sarfsalö Resor Aktuellt Galleri Länkar Kontakt Gästbok
 

 

Här finns mina reseskildringar från tidigare resor, som Vårat Gäng har gjort tillsammans med Reinertours.

Vi har gjort en resa per år och till vänster finns linkar till reseskildringarna.

Det centrala temat för resorna har varit julmarknader i Tyskland.

Varför resa med Vårat Gäng och Reinertours?

Jag brinner för att resa med mindre grupper till orter dit man annars inte så lätt reser.

Nu tror någon kanske att man inte har egen tid, men det har man nog!

Resorna är inte heller så dyra, trots att grupperna är små. Jag anser också att det är viktigt att middagarna ingår i priset och en kväll brukar vi äta på någon restaurang som serverar för området typisk mat. Det är ju också rätt så mysigt då vi alla äter tillsammans.

Liksom maten, ingår också alla utflykter och inträden i priset. I princip är det möjligt att delta i resan utan att behöva lägga ut en enda cent utöver resans pris.

I de flesta större städerna anlitar Reinertours också lokala svenskspråkiga guider. Visst kan vem som helst lära sig en massa årtal o s v, men jag tror fullt och fast på att en ortsbo ändå lever med i historien på ett annat sätt - detta är ju mitt, detta är vikigt för mig och detta vill jag dela med Dig!

Jag har varje år gjort en personlig mapp för var och en av resenärerna enligt Reiners önskemål, ty Reiners svenska är begränsad. Mappen handlar om Tyskland, fakta  blandat med egna erfarenheter. Ett blad om orterna vi besöker, litet historia och annat smått och gott.

Kanske någon tycker att mappen är en god idé, någon annan kanske tycker att den är helt onödig, men hur som helst, jag gör den varje år och alla har tagit emot den!

Om Du vill veta mera om vad Vårat Gäng planerar, så är Du hjärtligt välkommen att ta kontakt!

Barbro

 

© BAMANY