Välkommen Barbro Sarfsalö Resor Aktuellt Galleri Länkar Kontakt Gästbok
 

Var så goda!

 

Reiner om sig själv:

Jag föddes den 6 mars 1949 i Drove. Drove ligger i främre delen av nationalparken Eifel och kallas Voreifel i Rheinland.

Min hobby att resa blev mitt yrke och sedan 1978 körde jag turistbuss i hela Europa. Ett felsteg i en hotelltrappa förändrade mitt liv och jag blev förtidspensionär. Efter påtryckningar av mina stamkunder började jag 2003 arbeta, som en självständig researrangör.

Mina grundprinciper är jag trogen: välutrustade medelklass hotell, utflykter, inträden, guidning på orterna och middagarna skall ingå i priserna.

Vidare försöker jag ta resenärernas önskemål i betraktande. Det börjar med planeringen, ett seriöst bussbolag, ett seriöst flygbolag, inga nattkörningar, man får inte röka i bussarna och rikligt med pauser vid längre körningar.

Jag hoppas att jag får träffa Er igen eller att för första gången få önska Er välkomna på mina arrangerade resor.

 

Barbro om Reiner:

Reiner är en äkta rehnländare, en glad fisk, alltid på gott humör och, liksom jag, älskar han att debattera.

Han är en typisk tysk perfektionist, som skriver om medelklass hotell, men jag vet att hotellen är fyrstjärniga. Bussarna på längre resor skall vara utrustade med kök, kylskåp, wc och luftkonditionering.

Humör har den gode Reiner! Jag har upplevt då chauffören under en längre paus inte putsat bussens fönster eller på kvällen låtit bli att ta bort soporna och de tomma flaskorna, men allt detta händer bakom en ridå!

Jag får med jämna mellanrum besked om att jag skall skärpa mig. Ibland hinner jag inte med vid planeringarna, det beror nog mest på att jag har ett arbetsliv, som tar ut sin rätt, men förklaringarna åker i soporna och
vi går vidare och jobbar bra tillsammans, Reiner bestämmer och jag gör som han säger.

Hans senaste projekt är att lära sig litet finlandssvenska, det låter ju inte så illa eller hur? Han tycker också att vi är litet speciella med vår stolthet över vårt finlandssvenska arv. Nog är det väl egentligen så att man skall vara född till det för att förstå det till fullo?

Han är ärligt intresserad av människor och då han ställer sina frågor är det inte av nyfikenhet, det är av intresse för Din person.
 


© BAMANY